Днес, най-късно утре ГЕРБ ще внесе жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня на размисъл. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след изборите на 12 май, когато от ГЕРБ решиха да изчакат окончателните резултати на ЦИК. Според тях партията на Борисов, която получи най-много гласове, ще има 97 депутати в новия парламент.

Най-добре е да се направят нови избори, заяви Борисов. В конфигурацията, в която са четирите политически партии в парламента, не би могло да се направи стабилно правителство, смята той.

Борисов заяви, че не знае как „Атака“ и ДПС ще се подкрепят. Според него е абсолютно несериозно да се говори за програмно правителство предвид тезите на партиите по важните теми.

Освен да намерят една обща тема – да се вземе някой голям заем, който година-година и половина да се изхарчи. Ако това се направи, искам българите да знаят, че след това Господ няма да спаси България, беше категоричен лидерът на ГЕРБ.Борисов смята да предложи правителство на малцинството в рамките на този парламент, знаейки, че то няма да бъде подкрепено. Длъжен съм за този над един милион българи, застанали зад нас, аргументира се той.

 

Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец и половина, смята лидерът на ГЕРБ. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят, смята Борисов.boiko

Лидерът на ГЕРБ коментира, че във всички избирателни секции представителите на опозицията са болшинство. Според него няма начин при това разпределение на силите вотът да бъде подменен.

Борисов е категоричен, че няма да преговаря с БСП за съвместно управление. Те минаха всякакви граници, заяви той.

Допуснали сме много грешки, направеното плюс грешките прави над половин милион избиратели. Топли ме и ми е добре, заяви Борисов в коментар на получените от партията му 97 депутати.

Нямаме никакво съмнение за категоричната победа за първи път в новата история на ГЕРБ, каза Борисов.
Той благодари на всички симпатизанти на партията, които я подкрепиха. За пръв път в новата ни история политическа партия да е отново победител на парламентарни избори, посочи той.

Първото място на ГЕРБ е истинската оценка за тези четири години, глас народен, глас Божи. Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84 – и наобратно, и три пъти да ги гледам, заяви Борисов, като визира резултата на „Коалиция за България“.

Източник:dnes.bg