Бившият министър-председател Бойко Борисов е в прокуратурата на разпит.

Той е влязъл на разпит във Върховната касационна прокуратура (ВКП) в 11.20 ч.

Разпитът е във връзка с делото за нерегламентирано подслушване.

Преди дни Борисов обяви, че „с най-голямо удоволствие ще разбера кой идва в дома ми да разбере големите ми и малки нужди. Интересува ме кой записа тоалетната и дали е официално или не. Ако е незаконно – искам да знам кой слага на хората в тоалетната микрофони.“

От своя страна бившият градски прокурор Николай Кокинов потвърди пред ВКП за разговора си с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя.

Кокинов подаде оставка като градски прокурор в края на април заради СРС скандала.borisov

Освен цинизмите в разговора между тримата, публичността разбра от СРС-та, че Кокинов е уведомил Борисов за резултати от прокурорски проверки, преди те да са обявени от прокуратурата.

ВСС вече гласува оставката на Кокинов и го освободи от поста на градски прокурор.

Досега на разпит в прокуратурата минаха Сергей Станишев, Цветан Цветанов и Мирослав Найденов.

Мирослав Найденов бе призован на разпит в качеството си на свидетел по делото срещу директорите на СДОТО за незаконните подслушвания. Той бе призован заради изявление в сутрешния блок на bTV, че Цветан Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета на Бойко Борисов.

На разпита в прокуратурата Мирослав Найденов потвърди казаното, но е добавил и нови доказателства. Въз основа на това бившият земеделски министър поиска да му бъде осигурена лична охрана. Стана и защитен свидетел по делото за подслушването.

Източник:inews.bg