Бойко Борисов попита БСП и ДПС защо не поеха отговорността и не съставиха служебен кабинет

Премиерът в оставка Бойко Борисов коментира провала на България да влезе в Шенгенското пространство и обвини за това народното недоволство. Ако протестите не бяха разтърсили страната, България щеше да влезе в Шенген и по въздух. Знаеше се, че само Холандия е против, но пък министърът им на европейските въпроси се изказа ласкаво за свършеното в страната при последното си посещение. Събитията, които разтърсиха страната, ни изиграха лоша шега и сега всички се тревожат от случващото се.boiko

Бойко Борисов коментира и защо са обявили ден на национален траур в памет на Пламен от Варна, който се самозапали пред общината. Премиерът сподели, че е слушал внимателно какво казват неговите приятели след трагедията и е разбрал, че той е имал кауза и тя е свързана с цяла България.

“Защо БСП и ДПС отказаха мандата?”, попита Борисов и апелира всички да си направят изводите от това. Според него служебният кабинет щеше да спре недоволството и хаоса. “Що за безотговорност е това? Ако могат да ги разкрият, защо не ги разкрият сега, а чак юни”, коментира още премиерът в оставка, писа “24 часа”.

Борисов сподели и подробности за здравословното си състояние. Той увери враговете си, че няма да им достави удоволствието да лежи в болницата или у дома. Вече се стабилизира и си прави разходки по един час на ден.

Източник:lubopitno.org