Съществува съвсем реална опасност Цветан Цветанов и Бойко Борисов да бъдат изправени на подсъдимата скамейка заради скандала с откритите в костинбродската печатница 380 хил. бюлетини

който допълнително опорочи парламентарните избори преди броени дни. Това заяви днес в интервю за ТВ 7 политикът Емануил Йорданов, който беше вътрешен министър при Иван Костов.

Според Йорданов собственикът на скандалната печатница може лесно да избегне наказателна отговорност с помощта на добра юридическа защита в съда. Това обаче не важало за Борисов и Цветанов, които можели да получат съвсем реално възмездие за своите действия.b i c

Бившият вътрешен министър заяви още, че политици от ранга на последните двама не би трябвало да бъдат откривани в дома на главния прокурор на страната рано сутрин. Това било категорично неприемливо и с основание предизвикало общественото негодувание.

Цветанов и Борисов могат реално да бъдат подведени под наказателна отговорност, каза още Йорданов, но само ако БСП получи възможност да състави новото правителство. Макар че съдебната система би трябвало да е напълно независима от изпълнителната власт, а прокуратурата изобщо да не се влияе от управляващите, тя в крайна сметка разчита на информация, подавана от МВР, което пък е под прякото ръководство на вътрешния министър, а той на свой ред е част от правителството.

Източник:razkritia.com