„Атака” е това, което крепи БСП и ДПС на власт, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.
По думите му, ако депутатите от партията на Волен Сидеров не влязат в парламента и ГЕРБ не влезе, няма как да бъде приета актуализацията на бюджета и правителството ще падне.

Борисов обаче смята, че „Атака“ ще подкрепи БСП и ДПС за редакцията на основния финансов закон след частичното вето на президента Росен Плевнелиев.

Председателят на парламента Михаил Миков беше насрочил извънредно заседание за 30 август, но вчера той разпрати писма до парламентарните лидери за нова по-скорошна дата. Както Dnes.bg съобщи, късно снощи лидерът на ГЕРБ заяви дата 11 или 12 август.

bb

Ако е вярно, че ветото на президента е катастрофа, утре се събира парламентът, БСП, ДПС и „Атака” си гласуват, както първия път и ветото на президента вече не играе никаква роля, каза още лидерът на ГЕРБ. „За два дни действащо вето на президента, няма да им обърка никакви сметки”, коментира той.  Борисов посочи, че парламентът може да се събере още в понеделник и да отхвърли ветото.

По думите му, ако не го направят, това значи „върл популизъм“ от страна на правителството и на техните лидери, значи, че искат да прехвърлят вини на президента във времето.

Лидерът на ГЕРБ обаче предположи, че депутатите не може да се съберат, защото почиват в чужбина, на екзотични места. „Трябва да са 121 депутати. И тук „Атака” няма как да избяга, Волен Сидеров, защото той е патерицата на ДПС и БСП“, каза Борисов.

Той заяви, че никога не се е готвил за никакъв пост, включително за нов премиерски мандат, а хората са го избирали. Във всички случаи съм много по-подготвен от това, което има в момента на пазара на труда за премиер, неслучайно Станишев избяга от тази отговорност, добави той.

Източник:dnes.bg