Бившият премиер Бойко Борисов не скри, че се страхува от сръбския мафиот Сретен Йосич.

В интервю за радио К2 Борисов призна, че от известният като Йоца Амстердама се страхуват много хора по света.

„И не случайно холандските власти, когато дойдоха в България тогава казаха, че той от 4 години живее в България, но никой не смее да го арестува. Холандският прокурор тогава дори не искаха да им се запишат гласовете някъде, толкова ги беше страх. Тогава ние си проведохме операция, задържахме го, екстрадирахме го, холандците изпратиха военен самолет да го приберат, беше съден, после получи присъда 15 години и дотам. В България има към 12 000 затворници, ако разпитват затворниците за тези, които са ги вкарали вътре в затвора, представяте ли си какви разкази могат да се съчинят“, коментира Бойко Борисов.

Той допълни, че политическа спекулация означава, че се някой се заиграва с тези хора.“

bb

По темата за полетите на Авиоотряд 28 Борисов бе категоричен, че не може да бъде уязвен със създаването на парламентарна комисия, която проверява кой и как е ползвал услугите на правителствения самолет.

„Правителственият самолет не се ползва само от премиера, а и от президента, председателят на НС, ползван за оказване на помощ при горски пожари, за атентата в Сарафово и др“, заяви още бившият премиер.

В студиото лидерът на ГЕРБ се засече с зам.-министъра на земеделието Явор Гечев. На въпрос дали БСП е узряла за разговори с ГЕРБ и Бойко Борисов, Явор Гечев обясни, че те се водят в парламента и отправи покана към бившия премиер той и групата му да се върнат на работа.

В отговор Борисов заяви, че не иска да води разговори с хора, които не могат да взимат решения. „Там първо трябва да питат г-н Местан, после Станишев, Орешарски… Те са много вождове така, че неговото мнение е без значение и му пожелавам лек ден“.

„Станишев е пенсиониран от Варна с поредната му загуба от ГЕРБ“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Източник:24chasa.bg