lalova1

Българската лекоатлетка Ивет Лалова спечели два златни медала на Балканиадата в Стара Загора. Повече от 7 000 души на стадион „Берое“ аплодираха световната звезда в спринта. Европейската шампионка от Хелзинки 2012 триумфира в спринта на 100 метра и в щафетата на 4 х 100. В индивидуалното бягане тя показа, че няма конкуренция и спечели убедително с 11,15 секунди. Лалова се доближи на 0,11 сек от най-доброто си време за сезона.

С официална церемония започна 66-то Балканско първенство по лека атлетика за мъже и жени. Специален гост бе вицепрезидентът на Европейската лека атлетика Карел Пилни, който заяви, че „старозагорци могат да се гордеят с това, което имат и фантастичните условия, които предлагат като домакини“.

В Балканидата участват 700 спортисти, треньори, журналисти и гости от 12-те държави-членки на АБАФ. Два дни под мотото „Стара Загора – град на спорта“, обновените писти на стадион „Берое“ са арена на спортни битки и голям спортен празник за всички жители и гости на областния център. Ще бъдат дадени общо 60 старта в 30 дисциплини. Единайсет камери на Българската национална телевизия излъчват в преки предавания по Канал 1 на 27 и 28 юли, в часовия пояс от 17.30 до 19.30 ч

аса.

източник: economic.bg