Метин Енимехмедов се прочу много преди брат му да излезе на трибуната пред Доган и да се опита да застреля лидера на ДПС. Невероятната му пластичност и умения му осигуриха победа в конкурса от “Шоуто на Слави” “Танцувай с мен”. Тогава той получи и награда – чисто ново “Ферари”, което нито той, нито Слави успяха да запалят от първи опит. От момента, в който Октай Енимехмедов е арестуван, Метин отказва всякакви контакти с медиите и твърди, че ще даде интервю, но “когато му дойде времето”. Признава, че е разочарован от различните версии, които се разпространяват след атентата срещу Ахмед Доган. В момента братът на Метин – Октай, е с постоянна мярка за неотклонение. По време на заседанието в съда срещу него той заяви: “Не бягам от наказателна отговорност. Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна… Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, категоричен е той. Единствено репортер на “ШОУ” склони Метин Енимехмедов за разговор. А ето и ексклузивната му изповед:
Metin-Enimehmedov-4


– Как е сега брат ви?
– На този етап и брат ми е против аз да излизам по медиите и отказвам категорично да говоря.

– Добре, но за вас се изписаха много неща, дали са верни? Например, че майка ви и баща ви сега се крият и са напуснали апартамента…
– Това са пълни глупости! Те са си вкъщи. Пазя си всички статии и оплюванията и след време ще заведа дело. Нека засега да се успокоят нещата.

– Чисто човешки тогава ми кажете, как се почувствахте, когато разбрахте, че брат ви е нападнал Доган? Какво се случи, къде бяхте в този момент?
– Първоначално

бях в шок и не можех даже да повярвам

– тъй като първоначално всички казваха, че е опит за убийство с използван пистолет, нарекоха го терорист… Бях в шок! После като стана ясно, че не е имал намерение да го убива, че пистолетът е бил газов и е отишъл да го сплаши, се успокоих малко. Изпитах тогава и чувство на гордост! Даже и аз съм си мислел дали и аз мога да направя нещо такова, но нямам куража. Честно мога да споделя, че нямам силата и смелостта да направя нещо такова.

– Защо, вие също сте правил смели неща!
– Не, това няма нищо общо с другото. За това, което направи брат ми, човек трябва да е много смел и решителен, организиран. А и става ясно, че не го е решил това на момента. Това не е постъпка, защото примерно му е писнало нещо и от управлението на държавата и затова да е отишъл там. Той е предвидил това по-отрано, изчислил си го е. Брат ми е организирал това от дълго време. Дори и аз не знам още какво точно се случва, това са мои предположения, не съм могъл да говоря с него все още.

– Как се почувствахте, когато видяхте да го бият така и всички се нахвърлиха върху него?
– Като дойде време, ще ви дам повече информация, ще ви кажа всичко как е било, що е било.

– Добре, поне кажете какво му е здравословното състояние в момента?
– Не знам и се притеснявам,

не ни дават да го виждаме 

– Може ли да оборите или поне да коментирате някои от версиите за атентата срещу Доган? Твърдеше се, че например му е посегнал заради любовни истории…
– Това са пълни глупости и въобще няма нищо общо. Аз и не се учудвам, защото и преди за мен говореха такива неща измислени. Но е време и хората да започнат да си търсят правата, като прочетат нещо такова за себе си. Това е уронване на авторитета. Аз ходя и по участия и като ми уронват така авторитета, сега ми спират и участията. Затова, когато се успокои всичко, ще заведа дела, ще си намеря подходящи хора.

източник: blitz.bg