Заради системни злоупотреби страната ни може да остане без 400 милиона евро, предназначени за справяне с безработицата

Остро писмо е получил премиерът Пламен Орешарски от Европейската комисия в Брюксел. В него на българския министър-председател е даден безпрецедентен ултиматум, в противен случай страната ни ще изгуби огромна сума пари под формата на финансиране по програма на Европейския съюз.

От Брюксел са поискали шефката на Агенцията по заетостта в България Камелия Лозанова да бъде незабавно отстранена от поста си.oresharski1 Докато това не се случи, Европейската комисия замразява всички средства, които трябва да постъпят в държавата за справяне с безработицата. А те не са никак малко. Запознати издават, че става въпрос за около 400 милиона евро, които ще влязат в касата на Агенцията.

А причината за искането на уволнението на Лозанова са сигналите за системни злоупотреби със средствата в поверената й Агенция. От Брюксел са изпратени вече две писма, които да изискат действие от страна на родните управляващи по проблема със злоупотребите. И двете писма са били получени през септември, но реакция от родните управляващи така и не последва.

Затова се е наложило изпращане и на третото, последно предупреждение, в което в прав текст се изисква уволнението на Лозанова, по обвинение, че злоупотребява със средствата, предвидени от Европа за безработните граждани и ги използва за политически поръчки, предават от OffNews.

Източник:razkritia.com