БСП и ДПС заляха със свои симпатизанти София.

Над 70 автобуса от провинцията изсипаха симпатизанти на БСП и ДПС, които се вляха в редиците на контрапротеста. Така в столицата се събраха две многохилядни множества, които има опасност да влязат в сблъсък, ако полицията не ги отцепи. С този ход Станишев и управляващите тласкат страната към гражданска война.voina
Репортерските включвания на Би Ти Ви показаха, че има хора от Кърджали, от Пирдоп, от Чирпан, от Видин и от много други градове на страната. Повечето от тях твърдят, че са се организирали сами, но имаше и такива, които признаха, че ДПС и БСП са организирали превоза им до столицата. Повечето от контрапротестиращите са възрастни хора. Тези от Кърджали пък твърдяха, че са дошли в София на екскурзия.В София напрежението ескалира. Блокирано е движението в центъра. Двете многохилядни групи се освиркват една друга.
В същото време в парламента тече дискусия за актуализация на бюджета. В залата са 184 депутати – това показа кворумът в началото на заседанието.Президентът Плевнелиев не присъства в залата, макар че бе поканен да изложи аргументите си за своето вето. Още вчера държавният глава подчерта, че е изложил подробно аргументите си в своето изявление.
„Да организираш клика в своя подкрепа, когато си управляващ, е неморално” – заяви в ефира на Би Ти Ви политологът Димитър Аврамов. Червената журналистка пък Велислава Дърева му опонира, че в протеста срещу Орешарски също имало включени хора с автобуси от близки до София градове.

Източник:razkritia.com