Отново опитват да върнат цигарения дим в заведенията

Народните представители от партията столетница продължават с отчаяните си опити да отменят забраната на цигарения дим в заведенията

Още с въвеждането на тази забрана бяха направени многократни опити, тя да бъде отменена.
Сред най-честите аргументи, които посочваха червените депутати бе тази, че ресторантьорският бизнес търпи огромни загуби в резултат на въвеждането на тази забрана.
През следващия месец по инициатива на БСП, в Народното събрание ще бъдат обсъдени и гласувани редица промени в Закона за здравето. Една от тях е отпадането на забраната за пушене на закрито.cigara

Отново се лансира идеята за обособяването на зали за непушачи и пушачи, а собствениците на заведения, които не надхвърлят площта от 70 кв.м., да взимат сами решения за това дали заведението да бъде за пушачи или за въздържатели.
Пред вестник „Труд”, народният представител Спас Панчев от Коалиция за България, който е и един от вносителите на въпросните промени отбелязва, че предложенията ще бъдат разгледани веднага след приемането на Закона за държавния бюджет.

Всички те са с нагласата, че най-накрая ще успеят да либерализират режима и промените ще влязат в сила от началото на 2014 година.
Очакванията са гласуването на промените да премине тежко, тъй като немалка част от червените депутати да против отмяната на забраната за пушене на закрито, пише pik.bg.

Източник:razkritia.com