Втората политическа сила, която влиза в Народно събрание – БСП, започва разговори с “Атака” в търсене на допирни точки в програмите за управление.

Това обяви представителят на социалистите Корнелия Нинова пред bTV.

“Целта е да обсъдим кое е възможното между нашата и тяхната гледна точка, като е разумно всеки да направи отстъпки”, обясни тя .

На въпрос как червените биха намерили баланс между реалистичното предложение и залегналото в платформата на Волен Сидеров искане за 1000 лева минимална работна заплата няколко месеца след изборите, Нинова отговори: „Надяваме се да го убедим, че това не е възможно, особено в близките месеци – 450 лева минимална заплата до края на мандата е нашето предложение.”bsp

Според нея освен политическа, новият кабинет трябва да има и голяма обществена подкрепа. Затова се предлага програмен кабинет от експерти, като отговорността ще продължат да носят партиите.

„Един програмен кабинет ще работи за стабилна икономика, увеличаване на доходите, подпомагане на бизнеса. Ние няма да бягаме от политическа отговорност, но целта е тези хора да могат да свършат работата и да имат голяма обществена подкрепа”, допълни Нинова.

По думите й от БСП „протягаме ръка към всички в името на национални приоритети за изпълнение на програмата – разпределили сме я в мандата и в рамките на следващите 10-15 години”.

Според Нинова атмосферата в изборната нощ е била по-различна, без обичайната еуфория.

„В БСП обаче има по-скоро усещане за победа – ние сме единствена от влезлите сега в парламента партии, която повишава доверието си за 42-рото НС. Докато ГЕРБ губят 600 000 гласа в сравнение с предните избори, ние качваме с 200 000. Освен това разликата ни вече е под 3%, което е под 5-процентния контролиран вот. ГЕРБ също така изпаднаха в пълна изолация – какъв победител си, след като никой не иска да управлява с теб”, каза Нинова.

Източник:offnews.bg