btv1

Липсата на реклами през януари и февруари се отрази на най-сантименталните предавания в националния ефир

Става въпрос за „Имаш поща” и „Предай нататък” по Нова телевизия и bTV. Сагата с Буластком се отрази пагубно на bTV.Каналите на медийната група не се излъчват от оператора от 17 януари. Медията бе принудена да промени рекламната си тарифа.

Свали цените с около 15%.   Временно спадналият аудиторен дял в телевизионната група  е поводът на мярката. Това уточни ръководството на телевизията. Рекламодателите изиграли най- голяма роля за решението на bTV, пише Блиц.

Една от най-скъпите вътрешни продукции в телевизията е „Предай нататък”. Телевизиите  се опитват да оптимизират разходите си и копират решението на конкурентите си да свалят предавания от ефир. Тази година „Имаш поща” не е излъчвано. Маги Халваджиян коментира, че предаването е излязло в традиционната си зимна ваканция.

Булсатком и bTV Media Group подписаха споразумение и поетапно ще възстановят излъчването на каналите на медията в мрежата на оператора, посочва се в съвместно съобщение от двете компании.

Двете страни са направили взаимни отстъпки, така че сигналът да се възстанови без да се вдигат цените за крайните потребители. Припомняме, че „Булсатком“ и bTV не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите. bTV обвини “Булсатком”, че укрива реалния брой на своите абонати, въз основа на който се определя таксата за излъчване на телевизията от оператора.

източник: pravda.bg