bulsatcom3-300x184

След дълги спорове, дебати и публични проблеми, сагата на bTV и Булсатком приключи

Снощи двете големи компании bTV Media Group и Булсатком окончателно подписаха необходимото споразумение и възстановиха излъчването на всички канали в мрежата на сателитния оператор.
bTV Media Group и Булсатком

В крайна сметка клиентът има право и той трябва да бъде доволен!

Успешни бяха действията между Булсатком и ТВ 7.

Както споделиха собственикът на Булсатком Максим Заяков и директорът на ТВ 7 Николай Бареков, преговорите са били доста трудни, но въпреки това успешни.

Медията и сателитният доставчик вече са осъзнали, че в крайна сметка най-важни са зрителите, защото без тях няма да има никой от тях на пазара.

Всички трябва да търсят компромисни варианти, за да могат да удовлетворяват потребностите на своите клиенти, писаха от БЛИЦ.

По-рано днес в сряда министър Ивайло Московски оповести, че bTV и ТВ 7 скоро ще подпишат нови договори със сателитния доставчик Булсатком.

Дори премиерът Бойко Борисов трябваше да се намеси в разрешаването на спора, заради който абонатите на Булсатком  останаха без възможност да гледат двете телевизии.

Благодарение на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни беше проведен диалог между ресорното министерство, заедно с Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), двете медийни групи (bTV и ТВ 7) и сателитният оператор Булсатком, оповести Ивайло Московски.

източник: razkritia.com