Камъни, бутилки и пиратки летяха към народното събрание.

Тази вечер протестите в столицата станаха ожесточени. Недоволстващите щурмуваха парламента, но жандармерията ги отблъсна, при което се стигна до ранени и арестувани. Ситуацията излезе извън контрол, а полицията дебнеше на всяка крачка участниците в митинга.Камъни, бутилки и пиратки летяха към сградата на народното събрание и в резултат бяха изпочупени няколко прозореца. Снимките, които агенция „Булфото” публикува, показват голяма част от сцените, които се разразиха след напрежението, което завладя София при днешната акция. Скандиранията този път не бяха

само срещу високите сметки за ток, а прераснаха в масово възмущение срещу властта. Явно оставката на финансовия министър Симеон Дянков не успя да успокои българите и агресията дори се засили. Непрекъснато се чуваха лозунги, че е време правителството да си ходи, но полицията направи всичко възможно, за да усмири тълпата.stuklo

Както вече Razkritia писа, униформените налагаха с палки развилнелите се младежи, а някои от тях бяха проснати на земята, въпреки нежеланието им да се подчинят. В интернет вървят коментари, че това е дело на провокатори, които искат да провалят организацията на протестите и да не бъдат постигнати поставените искания.

Сред пострадалите при блокадата е и оператор на Канал 3. По него е стреляно със сигнален пистолет. Мъжът, дръпнал спусъка, се оправдал впоследствие, че телевизионният служител сложил част от оборудването си върху багажника на колата му и той решил, че ще му я потроши.

Органите на реда все пак успяха да разцепят бунтарите и ги принудиха да тръгнат по малките улички. В момента вече е спокойно и хората се разотиват по домовете си.

Източник:razkritia.com