poker

27-годишният пловдивчанин Димитър Данчев спечели един от най-престижните покер турнири в света – PokerStars Caribbean Adventure, и грабна 1 859 000 долара. Това е първа победа на нашенец в историята на най-значимите покер турове и най-голямата сума, печелена от БГ покер играч.

Митко триумфира след 6-дневна епична битка по Тексас Холдем в „Атлантис ризорт и казино“ на Бахамите, преодолявайки съпротивата на други 986 блъфьори. Входната такса за основния турнир бе 10 300 долара. Данчев стигна до 10-ото юбилейно издание на PokerStars Caribbean Adventure, побеждавайки в квалификационен турнир с вход 700 долара.

С този грандиозен успех Данчев вече има около 3 милиона долара приходи от покер от турнири на живо в последните 3 години. А поведе и в класацията за играч на годината. Предишният БГ рекорд от игра на живо отново беше негов. През октомври 2011 година Митко завърши втори на Европейския покер тур в Сан Ремо и грабна 600 000 евро.

Останал отново в директната битка за трофея на Бахамите пловдивчанинън нямал колебания, че пак може да загуби на крачка от триумфа: „Гордеех се със себе си и си повтарях, че просто трябва да продължа да давам най-доброто“, заяви Димитър.
Шампионът позира с трофея зад два трибагреника, държани от БГ агитка.

След 4-ия ден българинът бе чиплидер, стигна на финалната маса с втори стак от 8 души, но стигна до шортстак (с най-малко чипове). Обаче оцеля и стигна до хедсъп (игра един срещу един) за трофея срещу американеца Джоел Мика, който имаше два пъти повече чипове. Митко се удвои с чифт двойки (купа и спатия) срещу асо и поп (каро и пика) на американеца. От отворените на масата 5 карти Мика не прави по-висока комбинация. После пловдивчанинът печели турнира с Асо (каро) и Дама (купа) срещу чифт четворки на Джоел. Още на флопа се отваря Асо (пика) с 6 (пика) и 2 (спатия), а после излизат още 10 и 7 (спатия).

Митко печели 1 859 000 долара, за Мика останаха 1,2 млн., а третият Джери Уонг взе 725 000 долара.

Докато Данчев вдигаше приза, солидна БГ агитка зад него вееше два трибагреника и скандираше “Купата, купата”. А дори журналистката, интервюираща шампиона, го попита: “Какво викат приятелите ти от България?” А Митко й спелува “купата” и обясни, че това е трофеят.

“Беше най-тежкият турнир в живота ми. С огромно напрежение. Но успях да остана спокоен и да покажа най-добрата си игра. Невероятно е, че съм българинът с най-много спечелени пари от игра на живо. Горд съм с това”, заяви шампионът Димитър Данчев.

Сред 987-те участници в турнира беше и рекордьорът по медали от олимпиади, плувецът Майкъл Фелпс. Куршумът от Балтимор, имащ 18 златни и общо 22 олимпийски медала, отпадна във втория ден заедно с Борис Бекер.

източник: 24chasa.bg