Варненският конструктор Лъчезар Лефтеров направи истинско чудо като превърна детските приказки в реалност – от старата трошка сътвори лъскава луксозна лимузина

Варненец сътвори истинско чудо! Този път варненският конструктор Лъчезар Лефтеров превърна в реалност детските приказки. Той направи от старата си трошка „Фолксваген 1303 Кефер” истинска лъскава луксозна лимузина, разкри новината БЛИЦ.

Лъчезар успя да създаде един уникален и модерен автомобил с перфектен дизайн, който по екстри и комфорт не се отличава от тези, за които младоженци и абитуриенти плащат луди пари, за да ги наемат. Сътворената лимузина е дълга цели 5,7 метра, а двигателят е оригинален на „Кефер”. Той вдига по километраж до 160 км/ч, а е изключително икономичен за своя клас – гори само 10 литра на 100 км.

 

лефтеровМайсторът със златните ръце споделя, че неговото творение не е направено за състезание и не му е необходимо да развива високи скорости. Това е луксозен автомобил, който трябва да си тежи на мястото.

По данни на началника на общинска служба за репатриране на излезли от употреба и неправилно паркирани автомобили във Варна, Димитър Алатов, всяка година само във Варна се съставят повече от 2500 констативни протокола за изоставени автомобили. Ако техните собственици не ги махнат от тротоарите, трябва да платят глоби в размер от 50 до 500 лева. Те обаче често нямат средствата да си платят санкцията, затова целта на тази общинска служба е по-скоро да накара собствениците да почистят града от ненужните им превозни средства и да освободят място за паркиране на други автомобили.

Източник: chudesa.net