Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е притеснен за сигурността на страната

Ситуацията с бежанците от Сирия, които денонощно прииждат в България, става все по-сериозна с всеки изминал ден. Затова и въпросът как страната ни ще се справи с десетките сирийци, търсещи подслон у нас, е все по-належащ. Експерти правят доста мрачни прогнози, ако България продължи да приема бежанци със същите темпове.bejanci

Специалисти по сигурността прогнозират, че ако вълната сирийци не бъде спряна, държава ни е изправена пред сериозна заплаха за националната сигурност. Според Горан Симеонов от Асоциацията на разузнавачите от запаса, има огромна опасност наред с обикновените сирийци, в страната ни да се промъкнат терористи, маскирани като бежанци. А това със сигурност ще създаде предпоставки за напрежение и дори сериозни трагедии на етническа основа.

Подобни притеснения изпитва и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Като “тежка криза” определи министърът  настоящата ситуация. В интервю за “Панорама” Йовчев заяви, че се търсят необходимите мерки, за да се справи страната ни с проблема с бежанците. На първо време по протежението на границата с Турция ще бъдат изградени технически преградни съоръжения, които ще пренасочват имигрантите към конкретни пунктове.

Йовчев обяви още, че страната ни очаква и помощ от Европа за кризата със сирийските бежанци.

Източник:razkritia.com