13

„Гордостта на вековете” е поредната гордост на варненци и изключителна изненада за гостите им

„Гордостта на вековете”, изрисувана във Варна, вече е истински интернет-хит!

В най-популярния български портал за видеосподеляне клипчето, което разказва за графитите на великите българи на стената на Аспаруховия мост, вече е в ТОП40. Въпреки жегата, разгара на сезона и смутното време, интернет-потребители все пак пазят истински патриотизъм сърцето си.

Всеки, който е отделил от времето си да гледа и препоръча видеото, е впечатлен от здравата работа на група младежи. Те са от сдружение “Възрожденци – Варна” и идеята е доразработена от “ДЕМО”. Целта им е да проследят величието на България в хронология. Проектът е подпомогнат финансиран от Дирекция култура към Община Варна.

Свършената работа е повече от добра, защото не само местните са впечатлени от рисунките. Гостите на града споделят възхищението си на страницата на инициативата във Фейсбук.

В

сичко започва на 15 февруари и въпреки натиска на времето първият портрет – на Левски, украси стената. Веднага след него е Ботев, Капитан Петко Войвода,Бенковски и Раковски.

През август инициативата продължава, за да се изрисуват великите владетели като се започне от хан Кубрат и хан Аспарух, мине се през Борис Покръстител и Симеон Велики, за да се стигне до Асеневци. Все още обаче не е дошъл окончателният отговор на въпроса: „Кой ще бъде следващият?”

източник: senzacia.net