Малко повече от месец до изборите и вече има определена цена за народния глас

На 12 май ще дадем своя вот и ще посочим кой искаме да ни управлява. Както винаги обаче пазарлъците вече са в ход и те не са само между политическите водачи.

купуване-на-гласове

Схемата за купуване на гласове е отдавна известна, а вече вървят и наддаванията за „доверието” на гласоподавателя.

Порочната практика е завзела такива мащаби, че трудно може да бъде изкоренена, но пък премиерът Марин Райков призова МВР да го стори. „Вие знаете кои са тези хора, да спрем това безобразие”, заяви гръмко министър-председателят пред полицейските служители.

Дали ще има ефект, предстои да разберем съвсем скоро, но цената на гласа вече е ясна, научи Razkritia. Тази година хората ще бъдат склонявани да пуснат бюлетина в полза на заинтересованите кандидати срещу поне 100 лева. Сумата вече е утвърдена, а какво остава за „бюджета”, който е заделен от партиите и буквално ще реши бъдещето на страната ни, коментират вече недоволни в мрежата. „Толкова ли струвате?! Не го позволявайте!”, зоват се един друг те, но посланието им е почти невъзможно да стигне до циганските гета, където най-често се облажват от изборите.

Явно кебапчетата и бирата вече не са достатъчни, за да убедят имащите право на глас, че трябва да предпочетат еди кой си в оспорваната борба. В тази криза и недоимък пък как да обвиняваме бедните, че свеждат глави и прибират подхвърлените им трохи, а нехаят за гражданската си отговорност и свобода. До тук сме я докарали и надали някой може да ни измъкне от това положение, ако сами не решим да го сторим.

Иначе премиерът Марин Райков е убеден, че униформените имат силата да се справят с това предизвикателство и като мярка той предлага да се прави ротация на дежурните по време на гласуването. Въпросът е ще има ли смисъл от това?!

Вие как смятате?

Източник: razkritia.com