Министърът на външните работи си позволи да критикува и президента заради ветото му над бюджета

Наглостта на управляващите не познава граници! След като близо два месеца отказват да обърнат внимание на хилядите хора, протестиращи срещу тях, от властта съвсем се забравиха и заявиха, че недоволството на хората е напълно излишно, тъй като няма кой да им обърне внимание. Скандалното изявление дойде лично от външния министър Кристиан Вигенин. По думите му демонстрантите само си губят времето с протестите, защото нямат шанс да постигнат нищо от това, което искат.

Младият политик е категоричен, че правителството по никакъв начин няма да подаде оставка, въпреки поредицата от сериозни гафове и скандални назначения. Нещо повече, в интервю за БНТ Вигенин дори си позволи да нападне протестиращите, че заради тяхното поведение рейтингът на България в Брюксел е изключително нисък. По думите на министъра поведението на хората, а не действията на правителството, създават усещане за нестабилност в страната, което не се харесвало особено на партньорите от Евросъюза.wigenin

Нахалството на депутата стига още по-далеч, оправдавайки скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, одобрено лично от премиера Пламен Орешарски. Вигенин твърди, че реакцията на хората е пресилена, тъй като по времето на ГЕРБ е имало още по-скандални назначения, които обаче не били отразявани в медиите, понеже по времето на Бойко Борисов липсвала свобода на словото и се оказвал натиск върху журналистите.

Министърът си позволи и да критикува президента Росен Плевнелиев заради решението му да наложи вето върху актуализацията на бюджета, която ще позволи на управляващите да вземат заем от един милиард лева, който заем после ще бъде връщан от данъкоплатците. Вигенин смята, че държавният глава няма право да се намесва по такъв начин в решенията на правителството.

Източник:razkritia.com