С последните промени се предвижда водач на моторно-превозно средство да не може да премине годишен технически преглед на колата си без да е платил пътният данък за него

Важни нововъдения за шофьорите влизат в сила у нас. С последните промени се предвижда водач на моторно-превозно средство да не може да премине годишен технически преглед на колата си без да е платил пътният данък за него.

От края на септември е заработила единната система база данни на данъчните служби, които са свързани с пунктовете, които осъществяват техническите прегледи. Това съобщи телевизия „Европа”, цитирана от „24 часа”.

6tofiori

На територията на столицата тази система вече сработва успешно. С нея се постави точка на възможностите автомобил да премине годишен технически преглед без да му е платен данъкът. Дончо Барбалов, заместник-кмет по финансите на Столична община, представи последните нововъведения в пункт за извършване на годишни прегледи.

Барбалов заяви, че от 25 септември, от когато е влязла в сила новата промяна, вече 7 200 автомобила са преминали през тази задължителна процедура и са били проверени дали предварително са заплатили пътния си данък.

До този момент изискването за преминаване през годишен технически преглед е било необходимо водачът да представи валидна застраховка „Гражданска отговорност”, както и големият и малък талон на автомобила. Вече ще се проверява и за наличие на квитанция, удостоверяваща платеният данък на превозното средство. След като всички документи са изправни, се предприема тестването на автомобила в комисия от трима членове.

Източник:chudesa.net