Обстановката около Народното събрание е спокойна въпреки снощните протести, които прераснаха в сблъсъци и оставиха депутати, министри, журналисти и синдикалисти приклещени в парламента.

Тази сутрин около сградата има около 20-ина протестиращи. Една част от тях седят откъм Националната художествена академия, друга – точно пред централния вход.

Има много засилено полицейско присъствие. Постоянно пристигат нови и нови униформени, но мерките за сигурност около сградата не са толкова засилени, колкото снощи.

test

Барикадите на протестиращите, изградени след полунощ от тротоарни плочки, вече са разчистени.

Съвсем малка част от изкъртените павета все още са на тротоарите, но и тяхното разчистване е в ход.

В Народното събрание е спокойно, дойде един-единствен депутат от БСП – Борис Цветков имал да внася законопроект, макар снощи шефът на парламента Михаил Миков да призова народните избраници да не идват днес на работа, докато ситуацията се поуспокои.

Пред входа на НС се тълпят журналисти, които обаче не биват допускани в сградата, по всичко личи, че заседание на парламента днес няма да има. Официално съобщение за отмяна на пленарния ден обаче няма. На сайта на НС продължава да стои проект на програмата за деня.

На задния вход на парламента продължава да има десетина протестиращи, които скандират дежурното: „Оставка!“.

Станалият вече дежурен на сутрешните протести мъж с мегафон пак подвиква шегички, но този път по абсолютно празната сграда: „Не излизайте в отпуска, искаме да продължим да работите, искаме бат’ Сали за министър на енергетиката“.

Снимките може да видите ТУК!!!

Източник: Dnes.bg