Почеркът определено не е същият като на предишните знакови отвличания. Позволява още в началото да се мисли, че детето е отвлечено не заради пари. Вариантите са много различни. Сами знаете колко обширна е дейността, с която се е занимавал Брендо. Това заяви в “Тази събота” по bTV Николай Радулов, бивш секретар на МВР.Според спецченгето Брендо през последните години посредничил при закупуването на хотели в “Слънчев бряг” от големи руски групировки.

“Не трябва да оставяме откупа като основен мотив за отвличането на Лара. Моето мнение е, че или Брендо дължи на някого пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, по които той засега мълчи. Упорито през годините вървеше слухът, че той е тясно свързан със специалните служби. Дори го описваха като “служител под прикритие”. Което е смешно”, допълни Радулов.

lora

“Не забравяйте, че Брендо започна да се развива след смъртта на Доктора”, каза още експертът.

Той обясни, че при похищение за откуп обикновено интервалът за връзка с близките на отвлечения е две денонощия. “Сметките на Брендо в Швейцария не са запорирани, а тъстът му е един от най-заможните хора в България – т.нар. Сашо Бицианито. Така че, ако е имало искане на пари, похитителите са щели да се свържат с тях”, заяви Радулов.

Той сподели още, че до проведения разговор за откуп и по време на провеждането му, близките трябва да бъдат оставени да действат сами, разбира се – под наблюдението на органите на МВР. Такава била практиката.

През 2006 г. Брендо заявил, че ако заговори кой и как е замесен в този бизнес, ще пострадат много хора. “Кои са конкретните хора от ъндърграунда, ми е трудно да преценя. Но едва ли става дума и за “разчистване на терена”. По-скоро случаят с Баретата е от този тип – като разчистване на наркопазара в страната. А за Брендо е известно, че в България не се занимава с наркотици. Ако целта е била да не говори пред италианския съд, след завръщането на Брендо в България, детето ще се намери”, заяви Николай Радулов.

Източник:blitz.bg