Коалиция за България върна “топката” в ръцете на Росен Плевнелиев

И Сергей Станишев отказа да състави правителство. Лидерът на БСП върна мандата на президента Росен Плевнелиев. Така Коалиция за България избяга от отговорността, както сториха и някои други политически лидери. Социалистът ще обясни доводите си на специална прескоференция, но те са ясни за всички.Сергей Станишев предпочете да се спаси от отговорност и се показа като страхливец, коментираха веднага потребителите в нета. Според мнозина това бе последният шанс на червения лидер да управлява България. stani6ewСлед като и той си изми ръцете, Росен Плевнелиев ще връчи мандата на втората по големина парламентарна сила. ГЕРБ вече отказаха да съставят правителство, а Коалиция за България го последваха. Явно никой в тази държава не иска да поема отговорност, когато страстите бушуват и хората са недоволни.

Всяка партия осъзнава, че само ще загуби и ще подкопае още повече доверието на гражданите. Съставянето на служебен кабинет няма да донесе нищо добро на евентуалната партия, която ще се заеме с тази нелека задача. Интересно е колко са амбициозни и нахъсани за победа всички преди избори, а при критична ситуация като тази, не смеят да поемат отговорност. Дали пък това няма да покаже на уважаемите избиратели истинските лица на родните политици?!

“Никой не иска да управлява, ще трябва да минаваме пак през всички фази на развитие на цивилизацията!”, “Горещият картоф никой не го иска, а на приказки сте много добри. По-добри и кадърни от вас няма. Е, колкото и да се правиш на ляв социалист с тези утопични приказки за реформи, демокрация и социални промени, май няма много да излъжеш”, това са част от коментарите, които растат лавинообразно в мрежата след отказа на Сергей Станишев.

От:Полина Ангелова

Източник:razkritia.com