Последната революционна теория за произхода на човека е известна и според нея хората сме произлезли не от примати, а от водни маймуни.

Разкриха истината за произхода на човека. Последната революционна теория за произхода на човека е известна и според нея хората сме произлезли не от примати, а от водни маймуни. Тази идея ще бъде представена на научна конференция, която ще се проведе в Лондон следващата седмица, съобщи сензационната новина в. „Обзървър”, цитиран от БЛИЦ.

Учените разкриват, че хората се различават значително от приматите, тъй като те нямат козина, движат се изправени, имат доста по-големи мозъци, както и подкожни мазнини и ларинкс, който е характерен за водните животни. Тази теория беше представена за пръв преди 50 години, но дълго време тя бе отричана от еволюционистите. Напоследък обаче, тази революционна теория намира все повече поддръжници, сред които е и сър Дейвид Атънбъро.maimuna

„Водната теория” посочва, че хората са произлезли от маймуни, които са обитавали водна среда. Така, през вековете са загубили окосмяването си и са започнали да ходят изправени. Те са развили и значително по-големи мозъци.

Сред основните организатори на научната конференция „Човешката еволюция – минало, настояще и бъдеще” е и Питър Рис Евънс. Той посочва, че хомо сапиенс се различават много от приматите. Наличието на по-големи мозъци, подкожни мазнини, ларинкс и липсата на козина, се е получило през различни периоди от време. Голямо преимущество на тази идея е факта, че нашите предци са обитавали местности, които са били във водата или близо до нея в течение на милиони години.

По думите на Рис Евънс, който работи като физиолог от Лондонската болница „Роял Марсдън”, човешките същества има широки околоносни кухини или синуси. Той обяснява, че големите черепни пространства между бузите, носа и слепоочията са им служили като „въздушна възглавница”, за да може да си държат главите над водата.

Източник:chudesa.net