Международната боксова федерация даде своята благословия и Кубрат Пулев най-накрая ще се завърне на професионалния ринг, където непобеденият ни европейски и интерконтинентален шампион ще се изправи срещу Тони „Тигъра“ Томпсън на 24-и август.

Срещата ще бъде в Германия, а официално сблъсъкът ще бъде елиминационен. Това означава, че победителят ще бъде обявен за претендент №1 за титлата на Владимир Кличко. Потвърждението дойде лично от представителите на Пулев.

„Вече е официално и от ITF. Финална елиминация между Томпсън и Кубрат Пулев. Победителят ще се бие с Кличко или Поветкин за титлата“, коментира Зауерланд на официалния си акаунт в Туитър.

kobra

Двамата боксьори подписаха договор още миналата седмица за двубой, но се чакаше официалното разрешение на боксовата федерация. Преди това се очакваше Пулев да се бие с дузина други боксьори, но до сделка така и не се стигна.

„Нямаше как да откажа подобно предложение. Не трябваше да се замислям. Гледах няколко мача на Пулев – той изглежда много добре. Бърз и активен е на ринга. Много добър боксьор в тежка категория. Мачът ще бъде пълен с екшън“, коментира пред ESPN Томпсън.

„Хората забравят, че имам само две загуби от 2000 година, и то срещу световния шампион. След като победих Прайс, хората знаят на какво съм способен.

Битката с Пулев е огромно предизвикателство за мен и съм много развълнуван. Владимир ме победи два пъти и разбирам защо хората не искат трети мача. За мен обаче това е единственото нещо. Той е световният шампион, така че ако искам да съм шампион, трябва да го победя“, коментира още Томпсън.

Източник:inews.bg