Една необикновена статистика за Facebook истински шокира неговите потребители.

Според направеното проучване се оказва, че над 100 млн. профила в социалната мрежа всъщност не принадлежат на хора. В списъка с необичайни потребители присъстват кучета, котки, тостери и какво ли още не. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг също не е останал по-назад от тази необикновена мания и е създал профил в мрежата на любимия си четириног приятел – кучето Бийтс, което вече може да се похвали със зашеметяващите 1,5 млн. виртуални приятели.

fb

Към момента създадените профили във Facebook са около 1 млрд., от които 889,3 млн. са профили на реални хора. Прогнозите сочат, че през 2014 г. потребителите ще нараснат още повече, достигайки 1,11 млрд.

В Африка, страните от Близкия изток и Индия се отчита най-голямо увеличаване на потребителите, като се очаква, че ще има увеличение с над 30% до края на настоящата година. В Европа този процент е значително по-нисък. Предполага се, че през 2017 г. потребителите на социалната мрежа ще бъдат 54,7% от всички хора, които ползват Интернет, докато в момента те са 42,6%.

Има обаче и сериозни притеснения сред инвеститорите, които се безпокоят, че интересът към Facebook намалява сред по-младото поколение в развитите страни, които постепенно се отдръпват от него.

Източник:chudesa.net