Коалиция с БСП, ДПС, „Атака“ или който и да било, докато аз съм шеф на ГЕРБ, няма да правим. Това каза в Плевен Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, при представяне на кандидат-депутатите за 15 – МИР Плевен за предстоящите парламентарните избори, предаде агенция “Фокус”.

„Днес разбрах, че политбюро на БКП ни е наричал мафия. Това е обида към всички вас, а не към нас. Толкова хора сме арестували и сме вкарали в затвора за наркотрафик, че това е последното, което може да се говори. Станишев вижда, че ще загуби изборите. Няма в историята досега партия, управлявала четири години в най-тежката криза. В света по-тежко е само война”, каза Борисов.

Той подчерта, че според “всички социологически агенции сме по-добрата партия от тях”.

“Преди четири години водихме с 10-15% преди изборите. Сега продължаваме да ги водим, благодарение на вас. Тактиката на БСП, на Костов, на Доган ще бъде една. В деня, когато ще победим на изборите, те ще кажат, че изборите не са честни. Те искат държавата да е в хаос, искат да няма стабилно управление. Затова важно е да ги победим с много”, допълни Борисов.

Той се надява в скоро време българската прокуратура да повдигне обвинение към всички виновници “за грабежа, който стана – Цанков камък, Белене, милиардите, които изтекоха, Камчийски пясъци, хилядите заменки”.

“Те нямат аргументи срещу нас, защото над 40 града имат нови площади, детски градини, спортни площадки, спортни зали, магистрали, жп-линии, за над 500 милиона са проектите сега, които работят в Северна България. И те работят само, защото ГЕРБ е на власт”, коментира още Борисов.

„БСП никога не са искали да правят АЕЦ Белене. От 2006 година Станишев имаше възможност да подпишат и не подписаха. Те никога не са искали да го подпишат. Дори да дойдат на власт, няма да подпишат”, каза още бившият премиер.b0ba8014d50d0245cddacd2f1f3f000c_400x300

Председателят на ПП ГЕРБ обясни, че Станишев “няма шанс да бие в България”. “Седем пъти сме го побеждавали и осмия пак ще го победим, затова трябва да се оправдава пред своите симпатизанти, че сме победили нечестно“, посочи Борисов.

Според него всички финансисти и икономисти са опровергали Станишев за обещанията, които дава, защото няма откъде да намери 250 000 работни места и да вдигне доходите с 40% без да фалира държавата.

„В историята на БСП те са фалирали държавата и с обещанията, които дават, ще я фалират пак. Затова ние предлагаме финансова дисциплина, повече внимание за малкия и средния бизнес, бързо връщане на ДДС до седем дни, повече пари от Брюксел повече за енергийната ефективност“, обясни Бойко Борисов.

Той гарантира работа, финансова стабилност, усвояване на еврофондовете, подкрепа за малкия и средния бизнес, земеделието, туризма и спорта, ако ГЕРБ дойде на власт.
„Не обръщайте внимание на всичките компромати, които всеки ден БСП пускат.
Те нямат полезен ход и искат да изкарат, че всички са маскари, като тях. Нас са ни признали всички световни служби. Ако БСП върнат всички пари, които са откраднали, заплатите ще станат по 5000 лева“, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ.

Източник:dnes.bg