Премиерът на България в оставка Бойко Борисов направи обръщение към новоизбрания патриарх на Българската православна църква Неофит с думите, че нашата вяра е нашият щит.

След избора вчера на патриарх на Българската православна църква, премиерът на България в оставка Бойко Борисов направи обръщение към патриарх Неофит.Той заяви, че днес страната ни има нужна от силна вяра, която ще бъде нашият пристан и нашият щит в тези трудни и размирни времена, разкри novini.bg.

Бойко Борисов заяви, че духовното сдружение на патриарх Неофит започва във време, което е пълно с предизвикателства. neofitПо време на духовната криза и при настоящото състояние на икономиката на България, духовните ни лидери са поставени в трудната ситуация да търсят начин за преодоляване на трудностите. Затова всички заедно ще трябва да намерим най-верния път.

Борисов изтъкна, че вярва в силата на Българската православна църква, която начело с патриарх Неофит, ще помогне да продължи поддържането на взаимното уважение между вероизповеданията в страната.

Премиерът в оставка каза, че именно нашата вяра в тези размирни времена трябва да бъде нашият пристан и нашият щит. Бойко Борисов пожела на новоизбраният Глава на Българската православна църква патриарх Неофит крепко здраве и достолепие.

От:Калинка Петрова

Източник:.chudesa.net