„Срам ме беше как чупят главите на интелигентни хора, как се бутат кофи за боклук“, каза Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Не мога да се сърдя на полицаите, че са се опитали да изведат депутатите от парламента, но не мога да приема агресивното поведение на някои от тях, които биеха хората“, коментира ситуацията снощи лидерът на ГЕРБ.

„В парламентарна република не се съобщава на депутатите, че няма да ходят на работа, защото шефа им- Михаил Миков, е решил така“, добави Борисов. Борисов е възмутен от поведението на Миков, който в момента е в Белград.bb

„40 дни протести изнервят и полицаите, но и протестиращите. Надали при това положение председателят на Народното събрание има нужда да бъде в Белград. Явно се беше почерпил добре и затова реши да съобщи на депутатите, че на другия ден не трябва да са на работа“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов в момента управляващите искат да изтеглят 1 милиард, за да „откраднат половината”.

„Станишев пак излезе вчера и излъга, че има да връща мой кредит от 800 млн.“, твърди лидерът на ГЕРБ.

„Убеден съм, че ако се обявят предсрочни избори през октомври, протестиращите ще се приберат вкъщи“, смята Борисов.

Той заяви, че е готов да говори с всеки.

Борисов е категоричен, че ако се обявят предсрочни избори, той ще събере хората си и ще им каже: „Така както ни определи народа, така сме длъжни да управляваме“.

„Алтернативата е нови избори веднага“, заяви още той.
Снимки от протестите може да видите ТУК

Източник:24chasa.bg