Благодаря на всички за активната гражданска позиция. Благодаря ви, че я показвате по един демократичен начин. Заповядайте още от следващата седмица, заедно с други граждански организации, синдикати, всички заедно да работим за това, което е важно за държавата.

Това каза пред протестиращите президентът Росен Плевнелиев, който отиде на протеста пред сградата на МИЕТ в столицата, предаде агенция „Фокус”. В момента, в който президентът се появи пред протестиращите, той бе освиркан.

„Благодаря ви, че ми дадохте и връчихте исканията. Пожелавам ви успех, нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на България. Ще работим заедно, Президентството е отворено. Желая ви успех и ви чакам следващата седмица. Благодаря още веднъж“, каза президентът Росен Плевнелиев.

По-късно на въпрос на журналисти – дали не са разнопосочни исканията от различни кръгове и координатори, Росен Плевнелиев каза: „Разбира се, че има разнопосочни искания. rosen_plevneliev_2Разбира се, че всеки иска всичко в тази държава. Днес ще има митинги на доктори, на студенти и кой ли още не. Но в крайна сметка по-важно е това – не бягаме от проблемите.

Всеки един трябва да ги дефинира много точно и да бъде добронамерен да ги решава. И именно затова аз посочвам моята добронамереност. Дойдох тук, за да ги чуя, за да ги уважа, за да получа техните искания. Оттук-нататък работим. Общественият съвет към президента, е легитимна институция, която тепърва трябва да бъде формирана.

В нея със сигурност всеки един от представителите ще представлява, ще бъде легитимен и ще има какво да каже. Няма да го обърнем на говорилня, аз обещавам“.

Източник:inеws.bg