Утре ще посоча конкретната дата за провеждане на изборите в моето обръщение. Това каза президентът Росен Плевнелиев, след като връчи мандата за съставяне на служебно правителство на БСП.

Лидерът на червените Сергей Станишев върна мандата и обяви, че „няма да бъде следващият министър-председател на България, независимо какво ще се случи на изборите.“

Утре в обръщението към нацията ще чуете ясни послания и конкретика – накъде вървим и какво трябва да се направи, както от правителството в оставка, така и от парламента в останалите дни, допълни още президентът.

Конституцията е задала много ясни срокове за връчването на проучвателен мандат и президентът смята да се съобрази с тях, подчерта Плевнелиев, запитан дали в петък ще връчи мандата за съставяне на правителство на третата политическа сила ДПС.

Той поясни, че от няколко дни работи по състава на служебното правителство и се отнася много отговорно към него.

„България ще гарантира стабилността на институциите. Няма нищо драматично в ситуацията, в която се намираме от гледна точка на институционалната стабилност“, каза държавният глава.plevneliev

Той гарантира, че в България ще има работещи институции в интерес на решаването на проблемите на хората и нацията.

Плевнелиев посочи, че има добра комуникация със всички, които ще участват в Обществения съвет. Президентската институция вече има ясни правила, които е разпратила към членовете на съвета.

Първото заседание на Обществения съвет ще се състои в петък (1 март) от 14.00 часа и ще се предава пряко на интернет страницата на президентството.

Утре (28 февруари) президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към нацията в Народното събрание.

Източник:inews.bg