В предаването “Насреща с Люба Кулезич” по TV7 вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов заяви, че провокаторите на протестите са хора на Алексей Петров. По думите на Цветанов, на камерите за видеонаблюдение са засечени криминални лица от контингента на Трактора и Марчело Джотолов. Последните двама имат изключително голям интерес страната да е в нестабилност, тъй като въжето около шията им се притяга в съда. Точно поради тази причина Джотолов и Петров са яхнали вълната на народното недоволство, за да го използват в свой интерес.cvetan_cvetanov2

Цветан Цветанов не осъжда народа, че е излязъл на улиците да протестира. Той ги подкрепя за действията, които са предприели срещу надутите сметки за тока, но съжалява, че определени среди са се възползвали от народното недоволство, за да може отново да се върнат в играта и да си разиграват коня. По този начин се проваля всичкия труд, който полага управлението на ГЕРБ през почти 4-годишната им власт.

Има твърдение, че опозицията се е договорила с ЕРП-тата да надпишат по-големи сметки, за да излязат хората на протест, а след това протестите да прераснат и да свалят правителството, както и успяха да го направят.

Сега провокаторите на Алексей Петров и Марчело Джотолов продължават да действат. Според Цветан Цветанов се знае за хора, които са закупили бомбички и пиратки. Тези лица не са излезли да протестират за благоденствието  на народа, а да всяват размирици заради чуждите интереси.

Източник:lubopitno.org