Димитър Бербатов се включи в благотворителната кауза за набиране на средства за малкия Сашко. 4-годишното момче трябва да се подложи на животоспасяваща операция в чужбина за премахване на туморно образувание в главата. Тя може да се осъществи в немска клиника, но сумата е непосилна за семейството на детето. Бащата на Сашко – Георги Шаламанов, който е полицай, е един от водещите футболисти в турнирите, организирани от Българска лига за футзал (БФЛЗ) и Аматьорска мини футболна лига (АМФЛ). Днес по обяд се проведе благотворителна надпревара. Отборът на СДВР я спечели, но не това е най-важното. На първо място е благотворителната кауза, на която откликна и нападателят на Фулъм Димитър Бербатов. Звездата на българския футбол не взе участие в мачовете, но също подаде ръка на момченцето. Митко се е обадил по телефона от Лондон и е заявил, че прави дарение за животоспасяващата операция на Сашко.

37400i8F0abd5058fa54d9acf641843a86058abbСъстезанието се проведе на изкуствените игрища на стадион „Раковски“ и бе организирано по идея на съдиите Таско Тасков и Християна Гутева. Именно арбитрите и журналистите бяха в един отбор. На полуфинала те отстъпиха с дузпи в атрактивен и оспорван мач срещу тима на треньорите. В него личаха имената на бившите футболисти Владимир Манолков, Мартин Зафиров, Боби Павлов и Асен Букарев. Обявилите предварително участие Илиан Илиев, Емил Велев и Велислав Вуцов подкрепиха кампанията, но не играха в двубоите днес.

В другата среща селекцията на СДВР, предвождана от Венцислав Рангелов и Чавдар Атанасов, се справи с тима на бащата на Сашко – Георги Шаламанов.

Финалът на надпреварата предложи още повече емоции. В крайна сметка тима на СДВР надви с 6:5 треньорите и триумфира. Победителите прибраха и индивидуалните отличия – за най-добър вратар, както и за най-добър голмайстор (Атанасов).

Инициативите за набиране на средства за животоспасяващата операция на Сашко ще продължат с още турнири. Днес има надпревара и на игрищата на ПЖИ „Транспортен колеж“ в столичния квартал „Слатина“.

Открита е и банкова сметка: BG97FINV91501003966228 (титуляр: Георги Шаламанов)

Източник: Blitz.bg