Най-модерната спортна база в България официално е открита от днес – Ботев преряза лентата на ултра луксозното си ново бижу в Коматево.

Само преди 15 месеца строежът на амбициозния проект започна и за отрицателно време мечтата на ръководството на „канарите“ е факт – базата отвори врати и ще може да приюти всички формации на Ботев.

На специалната церемония днес присъстваха всички ключови фигури в управата на „жълто-черните“ – президентът Цветан Василев, кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на тима Ангел Палийски, както и други шефове, легенди и привърженици на отбора.botev

„Новата база означава, че в Ботев моделът на изграждане на отбора е различен от този, който масово използват другите отбори“, заяви в специално интервю за Sporta.bg след пловдивското дерби собственикът на „канарите“ Цветан Василев.

„Тя показва дългосрочния план на този проект и е необходимата стъпка в това направление.

Неслучайно тя дори изпревари като историческо време изграждането на новия стадион, от който, разбира се, и отборът, и обществеността се нуждаят и се надявам да го постигнем в кратко време.

Според мен тя ще даде възможност за директно сравняване на нашия отбор и нашия футбол с най-добрите образци в Европа.“

Първото спортно събитие в новата база ще бъде мач между юноши на Ботев с връстниците им от Лудогорец.

Базата на „жълто-черните“ ще бъде с наименованието „Футболен комплекс Ботев 1912“. Името вече е изписано на гърба на трибуната, откъм входа на Коматевско шосе.

Снимки от най-модерното спортно съоръжение в България можете да видите в Sporta.bg

Във „Футболен комплекс Ботев 1912“ са инвестирани над 8,5 млн. лв. върху 66 034 кв. метра. На ултрамодерното съоръжение ще се готвят представителният тим на „канарчетата“ и всички формации от школата.

Комплексът включва 5 футболни терена с осветление, трибуна с 2000 седящи места, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, възстановителен център с басейни и джакузита, хотелска част, ресторант, търговски център и паркинг.

Източник:inews.bg