7a2961c3af89

Въпреки надутите декемврийски сметки за парно и подадените жалби от потърпевшите абонати на топлинното дружество, то не пропусна възможността да се изгаври дори и с редовните си платци. Ръковоството на дружеството изпрати поздравителни писма на софиянци с пожелание за здраве,успехи и добротворство. Не пропуснаха да поднесат и благодарности и към изрядните си платци, които въпреки фона на всеобщото безпаричие, дружеството е ограбило най-безсрамно.

Но наглостта на Топлофикация не свършва до тук. Най-безсрамно оповестява в поздравителното си писмо, че причината тя да съществува до днес, са именно бедните хорица, които сляпо си плащат задълженията към дружеството.

Въпреки, че жалбите на опарените от топлинния регулатор абонати, стигнаха до кмета на София-Йорданка Фандъкова, и се оказа че много от сметките са надписани и топлинните счетоводства не са си свършили работата, Топлофикация не поднесе извинения в подигравателното си писмо. Фандъкова обяви, че ще продължи да настоява за ежемесечно отчитане, защото само по този начин може да се осигури прозрачност в сметките. Тя настоява дружеството да прегледа договорите си с топлинните счетоводства, които са на стоиност 600 млн. лв.

В отговор на надвишените с повече от 20 процента сметки за месец декември тази година, спрямо същия период за миналата година, Топлофикация твърдо заявява, че те са резултат от увеличеното потребление и по-ниските температури.

източник: pravda.bg