Лара Банева вече даде показания в полицията и разказа за своите преживявания при похищението

След като е била отвлечена, Лара Банева е откарана в покрайнините на София (стана ясно от провежданото разследване и засеченият сигнал на SMS-те, които Моника Добринова е получавала).

Похитителите твърдели, че  те действат по нареждане на  бащата на Лара  Брендо.  В началото Лара повярвала, но после се била досетила, че това не е вярно, но не проявила  никакви признаци на  съмнение, писаха в БЛИЦ.

Лара била настанена с една стая, коридор и баня с тоалетна.  През цялото време била под зоркия поглед на маскиран мъж. Той се държал добре с нея. Носел й храна – сандвичи, които били приготвяни извън тези помещения. Лара сама поискала блокчета за рисуване, когато не й се гледало телевизия.lara

През времето на похищението Лара имала други дрехи. Последния ден, когато я върнали, похитителят я накарал да си облече дрехите, с които била отвлечена.

Вечерта сложили на Лара качулка на главата, за да не гледа от къде ще мине. Забелязала, че мъжете, които я стоварили близо до 6 РПУ в София не били маскирани.

Според Лара в помещенията, където била настанена не е имало камери за наблюдение такива, каквито са монтирани на тяхната къща – големи и видими. Но не се знае за друг вид, от онези, които са миниатюрни, поставени на абажури, на секции и по други места.

Въпреки, че Лара не е била тиранизирана, заплашвана и не са издевателствали върху нея, преживяното определено я е стресирало. Тя е психически натоварена и ще трябва да мине доста време докато този кошмар отмине.

За разлика от другите отвличания, които са отчетени у нас и при които похитените са били държани в малки и тесни помещения, вързани за леглото или за някой шкаф, с белезници на  ръцете, Лара е преживяла тези 47 дни при много добри условия.

Източник:chudesa.net