5-годишният Цецко, който трогна цяла България с историята си, до преди дни се страхувал някой да го погали. Откакто е в болницата, дори търсел близост и заспал, гушнат от жена от персонала. Малкият вече се усмихва, съобщава bTV.

Майка му не се интересува какво е състоянието му, не е ходила на свиждане. Само се разписала за операцията му.

Съседите на семейството разказват, че социалните работници често ходели на проверки, но не разпитвали живущите в блока. Жилището им било предоставено от общината, но то вече не прилича на такова – всичко е извадено и разпродадено, дори винкелът от балкона.

Служителите на „Закрила на детето“ са отнемали два пъти тези от деца от родителите им, но после преценявали, че условията за отглеждането им били подобрени.cecko1

Прокуратурата е сезирана за отнемането на децата от това семейство и лишаване на родителите от родителските им права. Междувременно всеки ден болницата получава десетки обаждания от семейства, които искат да помогнат на детето или да го осиновят.

Вече се търси приемно семейство за Цецко. Водят се преговори със семейство от друга област. Цецко има нужда от лекарска помощ, психолог, грижи и много любов, каза Маринка Янкова – заместник-председател на Асоциация за закрила на детето.

Източник:24chasa.bg