Волейболната легенда Любо Ганев, който от известно време насам се е заел с бизнес е на път да фалира.

Причината за това е, че от началото на следващата година ще наложат нов акциз на метана, а както знаем Ганев е собственик на метан станции.

Той влезе в бизнеса с алтернативното природно гориво, след като прекрати кариерата си в спорта.Бившият волейболист е собственик на половината метан станции в страната, Този бизнес го превърна в мултимилионер за твърде кратко време.Вестник „Всеки ден” обаче твърди, че влизането на новия акциз в сила ще бъде голяма секира и ще спре златното кранче на бизнесмена.

Според законово предвидените мерки, плановете сочат, че от следващата година акцизът за метана ще скочи с до 30 стотинки.lubo ganev

Това оскъпяване ще превърне горивото в нерентабилно в сравнение с дизела и бензина и вероятно търсенето на метан ще намалее чувствително, което разбира се ще удари сериозно по печалбата на Ганев.

Той недоволства, че всичко, което е строил в продължение на десет години, може да рухне само за миг.

След повишението на акциза никой вече няма да монтира метанова уредба на автомобила си и това ще убие нишата. Освен това всички работници на метан станциите, които са собственост на Любо Ганев ще останат без работа.

Източник:pravda.bg