zdr

Победителят от първия сезон на риалити формата „Биг Брадър” – Здравко Василев, стана жертва на грабеж.

Той е бил ограбен преди около седмица, но така и не съобщил за обира на органите на реда, отбелязва на страниците си вестник „24 часа”.
Действието му или може би ще бъде по-точно да се каже бездействието му, определено изненада неговите близки и познати.

Самият Здравко Василев е останал изненадан от себе си и дори пише на стената си във Фейсбук: “Случи се нещо, за което търся обяснение – вчера забелязах, че притежавана от мен недвижима собственост е станала

обект на престъпление, с две думи – недобронамерено нахлуване и ограбване. Та… въпросът ми е защо не се ядосах, не псувах, не проклинах, защо не потърсих полицията, а приех случващото се за нещо нормално и логично… На някой от вас случвало ли се е?”.

Преобладаваща част от приятелите му в социалната мрежа обаче са категорични, че Здравко все пак е трябвало да уведоми органите на реда. Те не пропускат да отбележат и факта, че държавата носи голяма част от вината за зачестилите напоследък кражби.

Наистина няма как да се отрече, че напоследък броят на кражбите и най-вече битовите е започнал да нараства почти лавинообразно. С оставането си без работа, голяма част от хората виждат изход именно в кражбата. Това означава ли обаче, че трябва да се ограбваме едни други?!

източник: pravda.bg