Евелин Банев–Брендо отказа да говори пред италианския съд, където е подсъдим по делото за наркотрафик „Кокаинови крале”, предаде БНТ.

Заедно с Брендо пред съда в Милано се изправят още 13 души, петима от които българи, шестима италианци, един словенец и един румънец.

По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи.

Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България. Присъдата се очаква в края на следващия месец.brendo

Процесът започнал с около половин час закъснение и вероятната причина е липса на преводач на български.

Не е ясен мотивът на Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати.

Юристите си обясняват желанието на подсъдимия с целта да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3, тъй като за подобно престъпление Брендо може да получи 30 години лишаване от свобода, а с бързата процедура може да намали присъдата на 17-18 години.

Няколко дни преди старта на делото в Милано 10-годишната дъщеря на Брендо Лара Банева беше отвлечена от неизвестни похитители пред дома й в Бояна.

Вчера майката на момичето Моника Добринова се обърна чрез ефира на БНТ към похитителите с молба да се свържат с нея. Тя каза, че се надява да разбере какво е състоянието на детето й.

Главният прокурор Сотир Цацаров предположи, че отвличането на детето е свързано с делото срещу баща й в Италия.

Източник:inews.bg