Джохар Царнаев е ранен и заловен, цял Бостън си поема въздух, за пръв път в последните няколко дни, напълно свободно
И вторият атентатор, който взриви бомбите в Бостън, вече е арестуван. Това е 19-годишният студент Джохар Царнаев, чийто брат също бе участник в това адско дело, но беше убит, съобщи БЛИЦ.
Джохар бе заловен по време на изключително мащабна акция от страна на властите в Бостън, разкри телевизия WXVT. През нощта, в Twitter, излезе съобщение от полицията, че вече заподозреният е арестуван. Неговият по-голям брат Тамерлан, на 26 години, беше убит по време на бягство от полицията.

19-годишният студент е заловен в лодка, в която се укривал в предградието Уотъртаун в Бостън. Малко по-рано вечерта от полицията заявиха, че с помощта на робот сапьор е било огледано укритието на Джохар, което е ползвал докато е бил ранен, предаде РИА „Новости”.

bostanДжохар е бил в лодка, паркирана в задния двор на една от къщите в квартала. След като е било установено точното място на младежа, той е бил атакуван със звукови и светлинни гранати, за да бъде тотално дезориентиран. Служителите на реда в Бостън са категорични, че Царнаев е бил с жилетка, заредена с експлозиви.

След задържането на терориста, цялата полиция е била посрещната с бурните овации на жителите наБостънДжохар е бил отведен към болница „Маунт Оубърн” в Кеймбридж, където ще бъде лекуван, съобщи „Бостън Глоуб”.

Освен Джохар, са заподозряни още двама мъже и една жена, които са задържани за разпит в Ню Бедфорд, в Масачузетс, във връзка с експлозиите по време на Бостънския маратон, съобщи Ройтерс. И тримата са разпитвани от ФБР по подозрения, че са подпомагали 19-годишния Джохар Царнаев и неговия брат, убитият Тамерлан.

Източник: chudesa.net