Символ на цялото ви управление ще останат хората факли, самозапалващи се в акт на крайно отчаяние, обърна се към ГЕРБ Ангел Найденов от Коалиция за България по време на последното заседание на 41-вото НС. Всички парламентарно представени партии излизат със заключителни декларации по повод края на мандата на този парламент.

Днес слагаме точка и изпращаме в историята най-слабия парламент след 1989 година. Парламент до днес ограден с полицейски ленти заяви Ангел Найденов.fakla

Парламентът не приключи с пълен мандат и това е логично следствие от провала на управляващата партия ГЕРБ, посочи Найденов. Започнали с много високо одобрение и подкрепа, днес парламентът, правителството и премиерът Борисов „са във фризера“, коментира той.

Гневът и отчаянието растяха, а заминаващите от Терминал 2 млади хора се увеличаваха. Социалното неравенство растеше, но мнозинството си обитаваше своята реалност, отсече Найденов. Той припомни и за постната пица на Симеон Дянков.

Не управлявахте като граждани с отговорност, а като богопомазани, нападна Найденов. Той не пропусна да спомене и т.нар. „калинки“, които по негови думи са се превърнали в символ на кадровата политика на ГЕРБ и са спънали цялото развитие на страната. ГЕРБ остана само абревиатура, допълни той.

Днешният ден е доказателство на тезата, че кризата създава и възможности. Днес пред демокрацията се разкрива една от тях, каза още той. По негови думи разпускането на това НС ще изведе страната ни от блатото.

По думите на Найденов 41-вото НС се е провалило във всичко – в законодателството, в контрола над изпълнителната власт.

Мнозинството абдикира от парламентарните дебати. Днешното мнозинство е отрицание на парламентаризма, отсече Найденов. Той припомни тезата на левицата, че ГЕРБ са слушали безропотно експремиера Бойко Борисов. По думите на Найденов именно Борисов е показал безпрецедентно неуважение към Народното събрание.

С основание този парламент си отива предсрочно, след днес демокрацията ще има нов шанс – властта да се върне в българските граждани. Имаме шанс да се върви към нови перспективи. Нека да покажем, че в България има политици, които имат достойнство и заслужават уважение, заключи Найденов.

Източник:dnes.bg