Димитър Бербатов ще строи футболна академия в центъра на София. Вчера звездата на Фулъм и неговият мениджър Емил Данчев внесоха в Столичната община проекта пред общинските съветници от стопанската комисия.

Очаква се старата конна база в Борисовата градина да се превърне в детска футболна академия. В момента бившата конна база се води на общинската фирма „Егида“.

В срок от 20 дни общинските съветници трябва да се изкажат дали може да дадат този терен на Димитър Бербатов и под каква форма.berbatov

Плановете са поне 100 деца да тренират след 2 години, като се очаква академията да има 3 отбора, които ще участват в детско-юношеските първенства.

Един или два пъти седмично базата ще се ползва безплатно от столичните училищни отбори. В по-далечно бъдеще се планира към академията да има и пансион, за да може в нея да тренират и деца от страната.

Според Емил Данчев реконструкцията на конната база ще отнеме около 6 месеца, като на нейно място ще изникнат две игрища, две постройки за съблекални, лекарски кабинет и треньорски стаи. Преди да започне всичко обаче, трябва общината да предостави имота от 7000 кв. м на Бербатов.

Източник:inews.bg