САЩ се подигра с България!

След Великобритания, и САЩ си позволи да излезе с официални критики към България. В годишния американски доклад на Държавния департамент за човешките права, който е публикуван в сайта на самата институция, се посочват слабостите на нашата страна. Като основен проблем се определя маргинализацията на циганите у нас. Други проблеми, според американците, са лошата медийна среда, която изпълнява чужди интереси. Един от най-големите ни проблеми обаче си остава корупцията, смятат в САЩ. Съдебната ни система не отговаря на изискванията на Европейския съюз, което бе подчертано и от Великобритания. Именно властващата корупция, заради която хората нямат вяра в държавните органи, пречи на България да се развива, убедени са специалистите отвъд океана.

sa6t

Правосъдната система на България е обявена от САЩ за крайно неблагонадеждна, тъй като се забелязват в нея множество злоупотреби с подслушване на разговори. Дори в последния месец се разрази голям скандал около Бойко Борисов и негови записи. Щом бившият премиер в забъркан в подобни дела, какво остава за другите политици. Най-вероятно точно това си мислят в САЩ и за жалост може би са прави. Освен това, американците са доста критични и към отношението към нашите затворници и смятат, че в българския затвор са нарушени правата на човека.

Най-общо казано, България отново е трън в очите на САЩ, както е било през годините многократно. Въпреки всички опити на нашата страна да се сближи със тази западна държава в последните 20 години, от Съединените щати едва ли някога ще си позволят да ни приемат насериозно, тъй като общото минало с враг номер едно Русия винаги ще ги спира и към България.

От:Милен Георгиев                                 Източник:chudesa.net