Какво ли не правят хората, за да откажат близки от пушенето. Повечето прилагаме различни методи – от забележки и сръдни, през покупка на лекарства за спиране на цигарите и т.н.

Антонио Стоев от София обаче, е избрал нетрадиционен начин да откаже майка си от вредния навик. Младежът организира Facebook кампания, която предизвика огромен интерес, буквално за едно денонощие.

Антонио публикува снимка с плакат, на когото пише: „Мама ми обеща, че ще спре цигарите завинаги, ако успея да събера 100 000 харесвания на тази снимка“.cigari1

Идеята му хрумнала, за да опита по някакъв начин да успее да мотивира майка си, затова младежът моли за помощ във Facebook.

Резултатите са налице – събрани са над 100 000 харесвания, а майката на Антонио – Стефка, споделя, че е много горда със сина си.

„В началото въобще не вярвах, че ще постигне такъв резултат. Може би затова се и съгласих. Сега обаче осъзнавам той колко е разтревожен за мен и как вреда на здравето си. Аз съм пушач от 30 години и вместо тези пари да ги давам за цигари, мога да го заведа на екскурзия“, признава Стефка пред БНТ.

Източник:inews.bg