11-годишно хлапе е истински гений с IQ над 150.

Тийнейджър на 11 години удиви света със своя коефициент на интелигентност, доближаващ се до резултата на Айнщайн. Момчето създаде прецедент в своята родина – Мексико и събра погледите на експертите по образование. На тестовете за определяне на коефициента на интелигентност, то показва резултат 152, което се доближава до 160-те точки на ненадминатия гений на Айнщайн.

11-годишният Луис Роберто Рамирес само за 10 седмици е успял да се подготви и да завърши успешно подготвителните курсове на един от престижните колежи в своята родина. Резултатите от изпитите са показателни за интелигентното и любознателно момче, съобщава „Вести“. От общо 47 предмета, по които се е явил на изпити, на 46 от тях малкият гений е получил максимална оценка 10, по десетобалната система и само на един оценката е 9.mozyk

Макар и само на 11 години Луис има желание по-скоро да се навлезе в голямата наука и да се занимава с квантова физика. Тийнейджърът е насочил поглед към престижния Харвардския университет и може би наесен ще започне обучението си там.Според думите на неговите родители, от просветното ведомство в провинция Мичоакан, където живее семейството, оказват необходимата подкрепа и съдействие на момчето. Младият мексиканец само трябва да спази формалностите и да се яви на интервю в американското посолство в столицата Мексико-сити, останалото е уредено. През следващата седмица вече ще се знае, дали пред многообещаващия 11-годишен гений ще отвори вратите си един от най-престижните университети на Америка.

Източник:chudesa.net