Предизборната кампания се открива на 12 април 2013 г. и приключва в 24 ч. на 10 май 2013 г. Това е решила късно снощи ЦИК, съобщи bTV.

Предизборната кампания следва да се води само на български език. Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на Министерството на вътрешните работи. Събранията се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, решиха още членовете на Централната избирателна комисия. predizboren

Кандидатите за народни представители и партиите, коалициите от партии и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на информация, която им е необходима за целите на предизборната кампания.

По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали, като на всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава, решиха още от ЦИК.

Припомняме, че предсрочните парламентарни избори са насрочени за 12 май.

Източник:dnes.bg