Народното събрание ще бъде разпуснато вероятно на 14 или 15 март. Това обяви председателят на парламента Цецка Цачева по БНР.

Тя уточни, че това ще стане според Конституцията, с указ на служебния кабинет, който се очаква да бъде обявен утре (12 март).parmalen

Това Народно събрание няма да направи промените в Изборния кодекс, за които настояват протестиращите, допълни Цачева.

Тя оправда това с липсата на време и липсата на доверие в този парламент. По думите ѝ в последните дни на Народното събрание е важно да се свършат неотложните задачи, но законопроектите за водите, за службите, за предучилищното и училищното възпитание ще останат незавършени.

От служебния кабинет Цачева очаква да следи за точното изпълнение на бюджета, да подготви и проведе избори, които да не бъдат оспорвани и да успокои гражданите.

Относно политическата криза в страната Цачева заяви, че е осъзнала, че е нарушен балансът между финансовата дисциплина и политиката за създаване на работни места, когато хората излезли да протестират.

Източник:inews.bg

Председателят на Народното събрание коментира и вероятността, допусната от еврокомисаря Кристалина Георгиева страната ни да вземе заем, за да се повишат доходите. По думите ѝ в случая става въпрос не за заем, който ще вземе служебното правителство, а кабинетът, който ще бъде съставен след предсрочните избори.